Sommenbygdens folkhögskola i Tranås utannonserar
tjänsten som lärare med kursansvar på Behandlingspedagogutbildningen.

Planerat tillträde senast den 5 augusti 2013, tjänsteomfattning 100%, tillsvidareanställning med 6 mån provanställning.

Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss för att utveckla framtidens folkhögskola och hålla folkbildningstanken levande. Du måste känna till och dela folkbildningens grundvärderingar.

Sommenbygdens folkhögskola är en rörelsefolkhögskola med fem kommuner (Aneby, Boxholm, Ydre, Tranås och Ödeshög) samt två studieförbund (ABF och Sf Vuxenskolan) som ägare och huvudmän.

Skolans vision är ”Sommenbygdens folkhögskola med öppna sinnen för demokrati, folkbildning, jämställdhet och kultur.” Detta vill vi förmedla till våra drygt 120 deltagare på fem långa heltidskurser samt en lång kurs på halvtid. Du läser mer om våra kurser på vår hemsida.

Du kommer att ansvara för den tvååriga yrkesutbildningen till Behandlingspedagog där vi också förväntar oss att du är undervisande i dina specialämnen.

Som kursansvarig förväntas du också delta i skolans övergripande verksamheter genom att aktivt delta på planerings- och samrådsmöten med dina kollegor och övrig personal.

Du bör ha för tjänsten lämplig akademisk utbildning med specifika kunskaper i Socialt arbete och kunskap kring Sociala problem. Helst egen erfarenhet från arbete inom behandling eller liknande arbete med människor och vikt läggs vid erfarenhet från folkbildningen samt vidimerad god förmåga att inspirera och leda både medarbetare och deltagare där främst kunskap i grupprocess är meriterande.

Frågor kan besvaras av tillträdande rektor Caroline Brun på telefon 0705-349014.

Skicka din ansökan före 10 juni 2013 till info@ sommenbygdensfolkhogskola.se och inkludera brev, CV, referenser och löneanspråk. Märk mailet med Ansökan kursansvarig eller per post till

Sommenbygdens folkhögskola, Västra vägen 5, 573 40 Tranås.